Skip to main content

enough said | 2013

Resultat d'imatges de enough saidThe first part of this movie may seem boring and you may think it non sense. It shows the life of a woman, Eva (Julia-Louis Dreyfus) who is divorced and hasn't had an opportunity to marry again, she hasn't found anyone. She is a massagist, that has to listen all day to stories of others. She also has a great friend and a daughter that is going soon to college. 

Everything changes when she meets a woman, who is going to become a client, at a party, and also a non-attractive guy, Albert (James Gandolfini) that is going to change her life. The thing about the film is that there's not an explanation, like other romantic comedies of the relationship between Eva and Albert, it's more like anything happens and everything seems like a couple who old-dating (going out to a Restaurant or to the cinema). A sudden thing changes the movie. Eva realizes, by a guacamole plate, she is dating the ex from the woman she met at the party and is massaging and this one talks nothing but mean things of Albert. 

The point of this movie is that it does not have lots of ups and downs, it is not tragic or very comedic, it is just how a relationship and the life is in lots of cases. Kind and serene it goes on and on.... Of course that by reading or whatching that you could tell this is not interesting but this movie is filled with an amazing script and supported by an amazing Jean-Louis Dreyfus and a giant, magnificent performance by the missed actor James Gandolfini. If they weren't the ones doing this film it could probably have been another thing but the director and writer Nicole Holofcener knew it and did a great job with the actors.

In conclusion this film stands out because of the performances and also because the story is a tipical from classic comedies but it has a different point, the suffering is not the thing the director wants to focus in, she wants to focus on the story, the people, the feelings, the acts of everyday life and the ones that happen once but that stay forever, like saying goodbye to your daughter because she is going to college. Worth seeing, entrataining and overall fond and kind.

Popular posts from this blog

coco | 2017

Coco és una pel·lícula que té el seu punt de partida en la història d'una família que viu a un llogaret, en castellà "aldea" de Mèxic, Santa Cecília. Només amb el nom fictici d'aquest llogaret tenim una pista del fil conductor i l'essència del film, la música.
Així doncs, ens trobem amb una família, fabricants de sabates tots ells, que - per una raó que s'explica al principi del film - tenen vetada la música en tots els àmbits de la seva vida. Tanmateix en Miguel, el més jove de la família, és un gran fanàtic d'Ernesto de la Cruz, qui sembla ser el més gran dels cantants mexicans de tots els temps. Per aquest motiu ell vol "viure el seu moment" i esdevenir músic encara que això suposi enfrontar-se i allunyar-se de la seva família.
Durant la pel·lícula, Miguel aprendrà a veure des d'una prespectiva el significat d'estimar i a valorar la seva família i també veurà quines són les conseqüències del pensament basat en la idea de "viure el …

tren de nit a lisboa | 2013

Tren de nit a Lisboa és una pel·lícula que gira entorn un llibre i el seu autor, d'origen portuguès i, com moltes altres, està basada també en un llibre. Sota el meu parer, a més, la manera com es narren els fets en ella, la fan una pel·lícula que és una mena de "llibre visual".
Hi ha diversos temes que es tracten en el film que, especialment, em recorden a la manera en què estic últimament percebent les lectures que faig i potser per això l'he qualificada de llibre visual. 
En primer lloc, m'agradaria destacar la idea del viatge, similar que seria una "road movie" on els personatges troben el sentit d'allò que estaven buscant realitzant aquest viatge al seu interior, i a un indret nou.  En aquest cas no hi ha carretera, ni diverses parades, si no que només n'hi ha una, Lisboa. El protagonista, Raimund, un professor d'escola divorciat amb una vida que ell descriu com "avorrida"- i percebem que sense grans aspiracions vitals-, reali…

julieta | 2016

Julieta, de Pedro Almodóvar és una pel·lícula que no havia planejat de veure i que penso que, com m'ha passat últimament amb altres pel·lícules, m'ha brindat una gran lliçó sobre la vida, la família, els amics, etc; de fet, m'ha donat una lliçó sobre nosaltres, els humans.

Julieta, el nom de la protagonista, és una humanista que dóna classes de cultura grega (literatura i mitologia què, en un viatge de tren, coneix "prónos", un noi que és diu Xoan, pescador de Galícia. que canviarà la seva vida. Aquest parell, es converteixen en familia cuan Artía, la seva filla, neix. Tot la seva història sembla un conte de fades.

No obstant, un dia, tot cambia, perquè Julieta descobreix que el seu marit, Xoan, ha estat veient la seva ex-dona i passant uns dies amb ella mentre que ella ha estat visitant els seus pares. Quan li ho recimina, Xoan marxa per sempre i Julieta ha de lidiar amb la seva filla i un sentiment de culpa que la supera.

Tot i que Artía sembla entendre la sev…