Skip to main content

the wolf of wall street | 2013

Resultat d'imatges de the wolf of wall street

Sex, drugs, alcohol, girls, money.... everything associated with rich people turns out to be the principal elements of this movie, that it is not exactly a comedy nor a drama, it is just a story about rich people, how they live and how do they solve their problems. It is focused on the story of Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) a mid-class man that becomes very rich training a band of workers to manipulate, cheat and turning them to ambitious wolfs as he is. A wolf that looks for his victims and destroys them, in all the aspects of his life. 

Belfort starts in the Wall Street Scene being married and drinking water but ends up being divorced, rotten by the drugs and alcohol and crazy for money and anything else. The thing is that with money, unfortunately, you can do anything you want in this world and "the main wolf" of herd proves it. 
The wolf builds a world for him and his friends that is like cocaine it has moments of exaltation, of sadness and moments where they are paranoid... Leonardo DiCaprio really nails his character, all the aspects of this personage he portrays are amazingly developed and nuanced by the actor. The character is like a show presenter and DiCaprio knows when he has to embolden the people. Another performance that must be applauded is Jonah Hill's one, he does a character similar to the one he does but much stronger. 

Not as a personal message from the director, Martin Scorsese, but as a message from the movie - and the point of view of the world it tries to describe, this film really is a misogynistic movie. It shows the girls as something more of the world of Wall Street, it is compared to money and drugs. Women aren't anything they are just the entretainment/addiction for the guys.  

It is kind of a Citizen Kane but based on contemporary facts. So it means this could become a reference for the future as Orson Welle's did with Kane. 

Popular posts from this blog

coco | 2017

Coco és una pel·lícula que té el seu punt de partida en la història d'una família que viu a un llogaret, en castellà "aldea" de Mèxic, Santa Cecília. Només amb el nom fictici d'aquest llogaret tenim una pista del fil conductor i l'essència del film, la música.
Així doncs, ens trobem amb una família, fabricants de sabates tots ells, que - per una raó que s'explica al principi del film - tenen vetada la música en tots els àmbits de la seva vida. Tanmateix en Miguel, el més jove de la família, és un gran fanàtic d'Ernesto de la Cruz, qui sembla ser el més gran dels cantants mexicans de tots els temps. Per aquest motiu ell vol "viure el seu moment" i esdevenir músic encara que això suposi enfrontar-se i allunyar-se de la seva família.
Durant la pel·lícula, Miguel aprendrà a veure des d'una prespectiva el significat d'estimar i a valorar la seva família i també veurà quines són les conseqüències del pensament basat en la idea de "viure el …

tren de nit a lisboa | 2013

Tren de nit a Lisboa és una pel·lícula que gira entorn un llibre i el seu autor, d'origen portuguès i, com moltes altres, està basada també en un llibre. Sota el meu parer, a més, la manera com es narren els fets en ella, la fan una pel·lícula que és una mena de "llibre visual".
Hi ha diversos temes que es tracten en el film que, especialment, em recorden a la manera en què estic últimament percebent les lectures que faig i potser per això l'he qualificada de llibre visual. 
En primer lloc, m'agradaria destacar la idea del viatge, similar que seria una "road movie" on els personatges troben el sentit d'allò que estaven buscant realitzant aquest viatge al seu interior, i a un indret nou.  En aquest cas no hi ha carretera, ni diverses parades, si no que només n'hi ha una, Lisboa. El protagonista, Raimund, un professor d'escola divorciat amb una vida que ell descriu com "avorrida"- i percebem que sense grans aspiracions vitals-, reali…

julieta | 2016

Julieta, de Pedro Almodóvar és una pel·lícula que no havia planejat de veure i que penso que, com m'ha passat últimament amb altres pel·lícules, m'ha brindat una gran lliçó sobre la vida, la família, els amics, etc; de fet, m'ha donat una lliçó sobre nosaltres, els humans.

Julieta, el nom de la protagonista, és una humanista que dóna classes de cultura grega (literatura i mitologia què, en un viatge de tren, coneix "prónos", un noi que és diu Xoan, pescador de Galícia. que canviarà la seva vida. Aquest parell, es converteixen en familia cuan Artía, la seva filla, neix. Tot la seva història sembla un conte de fades.

No obstant, un dia, tot cambia, perquè Julieta descobreix que el seu marit, Xoan, ha estat veient la seva ex-dona i passant uns dies amb ella mentre que ella ha estat visitant els seus pares. Quan li ho recimina, Xoan marxa per sempre i Julieta ha de lidiar amb la seva filla i un sentiment de culpa que la supera.

Tot i que Artía sembla entendre la sev…