Skip to main content

begin again | 2014

Resultat d'imatges de begin again

If you like music, you'll like this film because it is a story about love for music, there's also time for other love, yes, but the main purpose of the film is showing the love people have for music and how this thing can help you overcome things and change your live. I've heard some critics say that this movie "has a soundtrack for every love story" and "a movie for those who live life as if it was a playlist" and I also would define it like this. If you don't like music, or it is not one of your most loved interests, this film makes you appreciate it. The places where the music is made captivate the viewer and the songs make you spend some good time watching the movie. 

As for the story itself, the base, I wouldn't define it as groundbreaking story because if it wasn't for the music component, it could have been entertaining - because it is not a film about how a music star is born- but it wouldn't have been that good. As said, Keira Knightley's character, Gretta, does not want to be a star, his ex-boyfriend has just started being acclaimed and at the same time broken her heart. So this is about second chances,  and Mark Ruffalo and his great perfomance of his character, Dan, also needs one. Both, Gretta and Dan are going to tell a story which can be predictable but that is always defined by music and how music is present in all kinds of relationships. 

I've also heard that this film makes you come out of the film with good vibes, and it does, because it's a simple story with a simple broken love relationship and a bad father-daugther relationship. But less is more, and that simplicity, along with sensibility, becomes one of the most remarkable things of the film. Another remarkable thing is that it is a romantic story, but it isn't cheesy, it is just a confluence of two people that have problems and solve them together because one thing has joined them, music. 
Probably, this is that kind of movies where you say at the end that it was better than you expected. 

Popular posts from this blog

coco | 2017

Coco és una pel·lícula que té el seu punt de partida en la història d'una família que viu a un llogaret, en castellà "aldea" de Mèxic, Santa Cecília. Només amb el nom fictici d'aquest llogaret tenim una pista del fil conductor i l'essència del film, la música.
Així doncs, ens trobem amb una família, fabricants de sabates tots ells, que - per una raó que s'explica al principi del film - tenen vetada la música en tots els àmbits de la seva vida. Tanmateix en Miguel, el més jove de la família, és un gran fanàtic d'Ernesto de la Cruz, qui sembla ser el més gran dels cantants mexicans de tots els temps. Per aquest motiu ell vol "viure el seu moment" i esdevenir músic encara que això suposi enfrontar-se i allunyar-se de la seva família.
Durant la pel·lícula, Miguel aprendrà a veure des d'una prespectiva el significat d'estimar i a valorar la seva família i també veurà quines són les conseqüències del pensament basat en la idea de "viure el …

tren de nit a lisboa | 2013

Tren de nit a Lisboa és una pel·lícula que gira entorn un llibre i el seu autor, d'origen portuguès i, com moltes altres, està basada també en un llibre. Sota el meu parer, a més, la manera com es narren els fets en ella, la fan una pel·lícula que és una mena de "llibre visual".
Hi ha diversos temes que es tracten en el film que, especialment, em recorden a la manera en què estic últimament percebent les lectures que faig i potser per això l'he qualificada de llibre visual. 
En primer lloc, m'agradaria destacar la idea del viatge, similar que seria una "road movie" on els personatges troben el sentit d'allò que estaven buscant realitzant aquest viatge al seu interior, i a un indret nou.  En aquest cas no hi ha carretera, ni diverses parades, si no que només n'hi ha una, Lisboa. El protagonista, Raimund, un professor d'escola divorciat amb una vida que ell descriu com "avorrida"- i percebem que sense grans aspiracions vitals-, reali…

julieta | 2016

Julieta, de Pedro Almodóvar és una pel·lícula que no havia planejat de veure i que penso que, com m'ha passat últimament amb altres pel·lícules, m'ha brindat una gran lliçó sobre la vida, la família, els amics, etc; de fet, m'ha donat una lliçó sobre nosaltres, els humans.

Julieta, el nom de la protagonista, és una humanista que dóna classes de cultura grega (literatura i mitologia què, en un viatge de tren, coneix "prónos", un noi que és diu Xoan, pescador de Galícia. que canviarà la seva vida. Aquest parell, es converteixen en familia cuan Artía, la seva filla, neix. Tot la seva història sembla un conte de fades.

No obstant, un dia, tot cambia, perquè Julieta descobreix que el seu marit, Xoan, ha estat veient la seva ex-dona i passant uns dies amb ella mentre que ella ha estat visitant els seus pares. Quan li ho recimina, Xoan marxa per sempre i Julieta ha de lidiar amb la seva filla i un sentiment de culpa que la supera.

Tot i que Artía sembla entendre la sev…