Skip to main content

the book thief | 2013

Imatge relacionadaWhen the time comes it seems like this thing called death enjoys taking the souls to his own kingdom because it has never had the opportunity to live. With this movie, Liesel - the heroine of the movie - shows to the death how sometimes she can be envious of people's life.

As for the story of the movie, it is the childhood journey of Liesel a daughter from a communist woman who is going to be supposedly killed that has a brother who dies in the train journey to a little town where the girl is going to be adopted by a married, german couple. In this little town Liesel is going to find all kinds of love, from parental love to romantic love with a boy of her age, she is also going to have brotherly love with Max, a jewish boy who is hiding from the Nazi troops. 

Liesel, who does not know how to read or write at first starts to learn with his father in law and also starts to "borrow" books -  even though she gives them back, anybody knows she takes them - from a rich family and she learns from them new words and new things. The books are her way to escape from the world she is living in and to help Max, who is sick, to keep on living. The books are the life for this kind and loving girl. 

A enjoyable but at the same time dramatic - but not trailing in the dramatic facts -  and moving movie that, sometimes, can be a little bit slow and even it can seem it does not advance but that finally ends up being a classic story with original elements of the innocence of a girl whose love, that she gives and recieves from her family and friend, overcomes all the obstacles. 

Geoffrey Rush is a good cast in this movie as he does very well his character, Hans as it is also Emily Watson as Rosa. The two kids, Liesel and Rudy (Sophie Néllise and Nico Liersch) also do a good job. 

Popular posts from this blog

coco | 2017

Coco és una pel·lícula que té el seu punt de partida en la història d'una família que viu a un llogaret, en castellà "aldea" de Mèxic, Santa Cecília. Només amb el nom fictici d'aquest llogaret tenim una pista del fil conductor i l'essència del film, la música.
Així doncs, ens trobem amb una família, fabricants de sabates tots ells, que - per una raó que s'explica al principi del film - tenen vetada la música en tots els àmbits de la seva vida. Tanmateix en Miguel, el més jove de la família, és un gran fanàtic d'Ernesto de la Cruz, qui sembla ser el més gran dels cantants mexicans de tots els temps. Per aquest motiu ell vol "viure el seu moment" i esdevenir músic encara que això suposi enfrontar-se i allunyar-se de la seva família.
Durant la pel·lícula, Miguel aprendrà a veure des d'una prespectiva el significat d'estimar i a valorar la seva família i també veurà quines són les conseqüències del pensament basat en la idea de "viure el …

tren de nit a lisboa | 2013

Tren de nit a Lisboa és una pel·lícula que gira entorn un llibre i el seu autor, d'origen portuguès i, com moltes altres, està basada també en un llibre. Sota el meu parer, a més, la manera com es narren els fets en ella, la fan una pel·lícula que és una mena de "llibre visual".
Hi ha diversos temes que es tracten en el film que, especialment, em recorden a la manera en què estic últimament percebent les lectures que faig i potser per això l'he qualificada de llibre visual. 
En primer lloc, m'agradaria destacar la idea del viatge, similar que seria una "road movie" on els personatges troben el sentit d'allò que estaven buscant realitzant aquest viatge al seu interior, i a un indret nou.  En aquest cas no hi ha carretera, ni diverses parades, si no que només n'hi ha una, Lisboa. El protagonista, Raimund, un professor d'escola divorciat amb una vida que ell descriu com "avorrida"- i percebem que sense grans aspiracions vitals-, reali…

julieta | 2016

Julieta, de Pedro Almodóvar és una pel·lícula que no havia planejat de veure i que penso que, com m'ha passat últimament amb altres pel·lícules, m'ha brindat una gran lliçó sobre la vida, la família, els amics, etc; de fet, m'ha donat una lliçó sobre nosaltres, els humans.

Julieta, el nom de la protagonista, és una humanista que dóna classes de cultura grega (literatura i mitologia què, en un viatge de tren, coneix "prónos", un noi que és diu Xoan, pescador de Galícia. que canviarà la seva vida. Aquest parell, es converteixen en familia cuan Artía, la seva filla, neix. Tot la seva història sembla un conte de fades.

No obstant, un dia, tot cambia, perquè Julieta descobreix que el seu marit, Xoan, ha estat veient la seva ex-dona i passant uns dies amb ella mentre que ella ha estat visitant els seus pares. Quan li ho recimina, Xoan marxa per sempre i Julieta ha de lidiar amb la seva filla i un sentiment de culpa que la supera.

Tot i que Artía sembla entendre la sev…