Skip to main content

inside llewyn davis | 2013

Resultat d'imatges de inside llewyn davisInside Llewyn Davis is not catchy, it does not have any memorable scene or even a song that it is going to remind you to that film, even though Isaac's voice and songs really touch your soul. We could say that this is a 1960's (2013's) version of Charlie Chaplin's The Kid (1921) because it talks about the dark side of the american dream. Between the two movies there are a lot of differences, more than things they could have in common but the american dream is one of those similarities. 

Joel and Ethan Coen, take Llewyn Davis, a kind of Ulises (Oscarr Isaac) from the Greek mythology, into a one week journey where he has to face obstacles, is helped by people he knows and other's he does not know, just like Ulises did when he was navigating. Davis is navigating in America, looking for an opportunity to become a successful musician. The poetry of this movie is the atmosphere created by the directors and crew that submerge you into a dark place in the deepness of the ocean, with no hope, no feelings towards anybody.... lost like a cat looking for another live, so that he can start again. 

Isaac really nails his part but it is a movie that does not have dialogues, or at least, remarkable dialogues... it is just about listening to music and feeling the darkness of failure. With that being said all I can add is that it is an odd movie, that you would recommend because it is a good story but that you would not recommend to some people because it is a very different cinematography from the one we're used to. Very poetic, very deep, but with no references - you just need to sit and let the film enter to your soul, slowly like a poem.

Popular posts from this blog

coco | 2017

Coco és una pel·lícula que té el seu punt de partida en la història d'una família que viu a un llogaret, en castellà "aldea" de Mèxic, Santa Cecília. Només amb el nom fictici d'aquest llogaret tenim una pista del fil conductor i l'essència del film, la música.
Així doncs, ens trobem amb una família, fabricants de sabates tots ells, que - per una raó que s'explica al principi del film - tenen vetada la música en tots els àmbits de la seva vida. Tanmateix en Miguel, el més jove de la família, és un gran fanàtic d'Ernesto de la Cruz, qui sembla ser el més gran dels cantants mexicans de tots els temps. Per aquest motiu ell vol "viure el seu moment" i esdevenir músic encara que això suposi enfrontar-se i allunyar-se de la seva família.
Durant la pel·lícula, Miguel aprendrà a veure des d'una prespectiva el significat d'estimar i a valorar la seva família i també veurà quines són les conseqüències del pensament basat en la idea de "viure el …

tren de nit a lisboa | 2013

Tren de nit a Lisboa és una pel·lícula que gira entorn un llibre i el seu autor, d'origen portuguès i, com moltes altres, està basada també en un llibre. Sota el meu parer, a més, la manera com es narren els fets en ella, la fan una pel·lícula que és una mena de "llibre visual".
Hi ha diversos temes que es tracten en el film que, especialment, em recorden a la manera en què estic últimament percebent les lectures que faig i potser per això l'he qualificada de llibre visual. 
En primer lloc, m'agradaria destacar la idea del viatge, similar que seria una "road movie" on els personatges troben el sentit d'allò que estaven buscant realitzant aquest viatge al seu interior, i a un indret nou.  En aquest cas no hi ha carretera, ni diverses parades, si no que només n'hi ha una, Lisboa. El protagonista, Raimund, un professor d'escola divorciat amb una vida que ell descriu com "avorrida"- i percebem que sense grans aspiracions vitals-, reali…

julieta | 2016

Julieta, de Pedro Almodóvar és una pel·lícula que no havia planejat de veure i que penso que, com m'ha passat últimament amb altres pel·lícules, m'ha brindat una gran lliçó sobre la vida, la família, els amics, etc; de fet, m'ha donat una lliçó sobre nosaltres, els humans.

Julieta, el nom de la protagonista, és una humanista que dóna classes de cultura grega (literatura i mitologia què, en un viatge de tren, coneix "prónos", un noi que és diu Xoan, pescador de Galícia. que canviarà la seva vida. Aquest parell, es converteixen en familia cuan Artía, la seva filla, neix. Tot la seva història sembla un conte de fades.

No obstant, un dia, tot cambia, perquè Julieta descobreix que el seu marit, Xoan, ha estat veient la seva ex-dona i passant uns dies amb ella mentre que ella ha estat visitant els seus pares. Quan li ho recimina, Xoan marxa per sempre i Julieta ha de lidiar amb la seva filla i un sentiment de culpa que la supera.

Tot i que Artía sembla entendre la sev…