Skip to main content

dallas buyers club | 2013

Resultat d'imatges de dallas buyers clubDallas Buyers Club is a tough movie, in all the senses, meaning it is dramatic, rough and sometimes can seem that it does not advance, a bit slow. Mathew McConaughey leads,  with an outstanding performance, - that lead him to the Golden Globe award for best actor- this film about him and about people that suffered from aids. The texan is a VIH positive and when he discovers it, he starts a research that is going to make him realize that the drugs he is taking to survive, at least, for more than a month, aren't working. 

Up to here the film could seem and in fact it is a bit slow because they want to show all the aspects of this skinny man, with aids, who is a drug addict and that does not want to work and that likes girls. The movie changes when Jared Leto, with also an amazing performance as a supporting actor, comes up and starts a drug business with Woodrof to prevent and help all the people who are VIH positive of have sida to survive by providing them a useful drug that results to be illegal because the pharmacy companies haven't agreed to commercialize it. 

From this point the movie becomes very interesting and we get to see other parts of the main character and to see the struggle of a man that wants to be a woman that has the misfortune to suffer from aids. So in summary we could say that the second hour of the movie (it's 2 hours long) is the most "enjoyable" one. 

In conclusion, Dallas Buyers Club offers us a different vision the people that have aids like Woodrof and that instead of depress himself or start a heroic struggle for survival,  chooses fighting by providing the correct drugs to at least live a bit more. At first it seems he has no feelings but the movie is going to show he has. Leto's character is a crucial point. 

Would recommend to see it for the performances but the thing is that the films seems impregnated with the dramatic and dark side of this kind of illnesses that corrode the people. 

Popular posts from this blog

coco | 2017

Coco és una pel·lícula que té el seu punt de partida en la història d'una família que viu a un llogaret, en castellà "aldea" de Mèxic, Santa Cecília. Només amb el nom fictici d'aquest llogaret tenim una pista del fil conductor i l'essència del film, la música.
Així doncs, ens trobem amb una família, fabricants de sabates tots ells, que - per una raó que s'explica al principi del film - tenen vetada la música en tots els àmbits de la seva vida. Tanmateix en Miguel, el més jove de la família, és un gran fanàtic d'Ernesto de la Cruz, qui sembla ser el més gran dels cantants mexicans de tots els temps. Per aquest motiu ell vol "viure el seu moment" i esdevenir músic encara que això suposi enfrontar-se i allunyar-se de la seva família.
Durant la pel·lícula, Miguel aprendrà a veure des d'una prespectiva el significat d'estimar i a valorar la seva família i també veurà quines són les conseqüències del pensament basat en la idea de "viure el …

tren de nit a lisboa | 2013

Tren de nit a Lisboa és una pel·lícula que gira entorn un llibre i el seu autor, d'origen portuguès i, com moltes altres, està basada també en un llibre. Sota el meu parer, a més, la manera com es narren els fets en ella, la fan una pel·lícula que és una mena de "llibre visual".
Hi ha diversos temes que es tracten en el film que, especialment, em recorden a la manera en què estic últimament percebent les lectures que faig i potser per això l'he qualificada de llibre visual. 
En primer lloc, m'agradaria destacar la idea del viatge, similar que seria una "road movie" on els personatges troben el sentit d'allò que estaven buscant realitzant aquest viatge al seu interior, i a un indret nou.  En aquest cas no hi ha carretera, ni diverses parades, si no que només n'hi ha una, Lisboa. El protagonista, Raimund, un professor d'escola divorciat amb una vida que ell descriu com "avorrida"- i percebem que sense grans aspiracions vitals-, reali…

julieta | 2016

Julieta, de Pedro Almodóvar és una pel·lícula que no havia planejat de veure i que penso que, com m'ha passat últimament amb altres pel·lícules, m'ha brindat una gran lliçó sobre la vida, la família, els amics, etc; de fet, m'ha donat una lliçó sobre nosaltres, els humans.

Julieta, el nom de la protagonista, és una humanista que dóna classes de cultura grega (literatura i mitologia què, en un viatge de tren, coneix "prónos", un noi que és diu Xoan, pescador de Galícia. que canviarà la seva vida. Aquest parell, es converteixen en familia cuan Artía, la seva filla, neix. Tot la seva història sembla un conte de fades.

No obstant, un dia, tot cambia, perquè Julieta descobreix que el seu marit, Xoan, ha estat veient la seva ex-dona i passant uns dies amb ella mentre que ella ha estat visitant els seus pares. Quan li ho recimina, Xoan marxa per sempre i Julieta ha de lidiar amb la seva filla i un sentiment de culpa que la supera.

Tot i que Artía sembla entendre la sev…