Skip to main content

life / vida | pau gasol

Resultat d'imatges de life vida pau gasolToday, I recieved as a Nikolaus gift, a German tradition [even though I'm not german] the book from Pau Gasol. 

I've been a supporter from Pau since I remember, I like him a lot, as a basketball player and as a person. With this book I've learned lots of things I didn't knew Pau liked or did, and I also learned more from the things I knew about. 

With this book, Pau, as the title says, tries to do a quick summary with photos and text of what's his life about, from childhood to now, and from a basketball player to a normal guy from Barcelona who lives in the USA. 

He shows both his american fans what's like living and the culture in Barcelona, Catalonia and Spain and to the catalan and spanish people how he deals with living and working in the USA. 

He talks about the past, but also about the future and what does he want to be, become or do. He also talks about the present, and how he relate with friends, colleagues, family, fame.... 

Gasol also talks about him and which were are and could possibly be his goals in life. The book, then, becomes a magic story in where Pau opens his doors up to where he can or wants and you really enjoy reading and seeing the photos he includes. 

You can read it in an hour, but for sure you're gonna read it again some other time, or you're going to takes notes of one of the chapters.... for sure... 'cause Pau Gasol does not open up because he wants fame or for some money... he opens up because he wants everybody to see the things he does and why he does this things. He's also an inspiration because with his words and the help of professionals he transmits his passion, the life.

I'm proud of him, and for me he is a role model. I'm also from Barcelona, I like basketball, I am a Lakers fan and I would like to live in California as well. Good job Pau! 

Popular posts from this blog

coco | 2017

Coco és una pel·lícula que té el seu punt de partida en la història d'una família que viu a un llogaret, en castellà "aldea" de Mèxic, Santa Cecília. Només amb el nom fictici d'aquest llogaret tenim una pista del fil conductor i l'essència del film, la música.
Així doncs, ens trobem amb una família, fabricants de sabates tots ells, que - per una raó que s'explica al principi del film - tenen vetada la música en tots els àmbits de la seva vida. Tanmateix en Miguel, el més jove de la família, és un gran fanàtic d'Ernesto de la Cruz, qui sembla ser el més gran dels cantants mexicans de tots els temps. Per aquest motiu ell vol "viure el seu moment" i esdevenir músic encara que això suposi enfrontar-se i allunyar-se de la seva família.
Durant la pel·lícula, Miguel aprendrà a veure des d'una prespectiva el significat d'estimar i a valorar la seva família i també veurà quines són les conseqüències del pensament basat en la idea de "viure el …

tren de nit a lisboa | 2013

Tren de nit a Lisboa és una pel·lícula que gira entorn un llibre i el seu autor, d'origen portuguès i, com moltes altres, està basada també en un llibre. Sota el meu parer, a més, la manera com es narren els fets en ella, la fan una pel·lícula que és una mena de "llibre visual".
Hi ha diversos temes que es tracten en el film que, especialment, em recorden a la manera en què estic últimament percebent les lectures que faig i potser per això l'he qualificada de llibre visual. 
En primer lloc, m'agradaria destacar la idea del viatge, similar que seria una "road movie" on els personatges troben el sentit d'allò que estaven buscant realitzant aquest viatge al seu interior, i a un indret nou.  En aquest cas no hi ha carretera, ni diverses parades, si no que només n'hi ha una, Lisboa. El protagonista, Raimund, un professor d'escola divorciat amb una vida que ell descriu com "avorrida"- i percebem que sense grans aspiracions vitals-, reali…

julieta | 2016

Julieta, de Pedro Almodóvar és una pel·lícula que no havia planejat de veure i que penso que, com m'ha passat últimament amb altres pel·lícules, m'ha brindat una gran lliçó sobre la vida, la família, els amics, etc; de fet, m'ha donat una lliçó sobre nosaltres, els humans.

Julieta, el nom de la protagonista, és una humanista que dóna classes de cultura grega (literatura i mitologia què, en un viatge de tren, coneix "prónos", un noi que és diu Xoan, pescador de Galícia. que canviarà la seva vida. Aquest parell, es converteixen en familia cuan Artía, la seva filla, neix. Tot la seva història sembla un conte de fades.

No obstant, un dia, tot cambia, perquè Julieta descobreix que el seu marit, Xoan, ha estat veient la seva ex-dona i passant uns dies amb ella mentre que ella ha estat visitant els seus pares. Quan li ho recimina, Xoan marxa per sempre i Julieta ha de lidiar amb la seva filla i un sentiment de culpa que la supera.

Tot i que Artía sembla entendre la sev…